ONZE GESCHIEDENIS

De wortels van Surinaamse Brouwerij N.V. liggen in de Nederlandse provincie Zeeland, waar de broers Piet en Arthur Dumoleyn rond 1950 besloten tot voortzetting van hun brouwerijbedrijf in Suriname. Suriname, destijds een Nederlands rijksdeel, had toen geen eigen brouwerij. In oktober 1955 werd de brouwerij officieel geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard (later Prins der Nederlanden).

Eind december 1955 produceerde het bedrijf het eerste PARBO BIER. Aandeelhouder van het eerste uur was Amstel Brouwerij N.V. die in 1968 werd overgenomen door Heineken N.V. Het Surinaamse bier was vanaf het begin van uitmuntende kwaliteit getuige de toekenning van de Prix d’Excellence in 1958 tijdens het mondiale bierconcours in het Belgische Gent.

Het beleid is gericht op de realisatie van winstgevende en duurzame groei teneinde de positie van de onderneming te versterken. Daarbij streeft Surinaamse Brouwerij N.V. naar een optimaal rendement voor de aandeelhouders, een continue tevredenheid van klanten en consumenten, een optimaal welzijn van de werknemers en een verantwoorde maatschappelijke bedrijfsvoering en betrokkenheid.

Kwaliteit heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het ondernemingsbeleid en speelt dat nog steeds. Zo behoorde Surinaamse Brouwerij N.V. tot de eerste brouwerijen van Zuid- en Noord-Amerika die zowel het ISO- als het HACCP-certificaat behaalde. Vandaag de dag stelt Surinaamse Brouwerij N.V. zich tot doel bier te produceren en te verkopen dat voldoet aan internationale normen.

Surinaamse Brouwerij produceert de volgende producten: Parbo Bier, Parbo Chiller, Parbo Radler, Sranan Biri, Parbo Soda Water en importeren wij Heineken®, Vitamalt, Desperados, Heineken 0.0® en zijn wij exclusief importeur & distributeur van Diageo producten.

Surinaamse Brouwerij NV
Brouwerijweg #1
Paramaribo - Suriname

Telefoon: +597 402255
Fax: +597 404093
E-mail adres: corporate.communication@parbobier.com

Tijdelijk kantoor
Ringweg Zuid #241
Paramaribo - Suriname

Follow us

Copyright 2022 Surinaamse Brouwerij NV | All Rights Reserved.

Webdesign and development by Bit Dynamics.

Welkom op onze website.

Er gebeurt veel bij Surinaamse Brouwerij. We willen graag in contact met je zijn, informatie met je uitwisselen en je mening horen. We zijn gecommitteerd om verantwoord te communiceren. Dus voordat we je toegang geven tot onze website, vragen we je om je geboortedatum in te vullen.